Han har en älgkalv i köket

Uppsala(JJ) Leif Lind, i Gårdsjö, har en fyra veckor gammal älgkalv i köket. Förklaringen är att han driver Gårdsjö älgpark och har tagit hand om en kalv som stöttes bort av kon.

Älgkalven samsas med både hunden och katten om utrymmet på köksgolvet. Dagtid får älgkalven vara ute i ett hägn. När hon blir större kommer hon att släppas in till de andra älgarna. 

Hade det varit ute i naturen hade kalven dött efter att ha blivit bortstött.
  – Men sådant händer också. I naturen dör kalven, men här kan jag inte tillåta det. Jag matar henne med flaska. På nätterna ligger jag på en madrass på golvet bredvid henne. Hon vill ha något att äta var tredje timme och när hon sover vänder hon sig makligt och tungt, så det blir inte så mycket sömn för mig, säger Leif Lindh till Uppsala Nya Tidning/unt.se.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser