Häktad jägare stängs av från uppdrag

Norrbotten (JJ) Den 62-åriga man som tillsammans med fyra andra män sitter häktad misstänkt för grovt jaktbrott i Norrbotten, stängs av från sina uppdrag åt länsstyrelsen.

Den misstänkte 62-åringen  har en plats i Viltförvaltningsdelegationen i Norrbottens län, men nu tycker inte landshövdingen i länet att mannen kan ha kvar sin plats.

– Våran rättschef har varit i kontakt med mannens advokat och sagt att mannen får ta en ”time-out” så länge rättsprocessen pågår. Sedan är det ju av naturliga skäl svårt att delta på möten och liknande om man sitter häktad. En suppleant får gå in för honom, säger landshövding Sven-Erik Österberg till Norrbottenskuriren.

 

 

AKTUELLT

Unika filmsekvenser från björnskällning

Sveg (JJ) Benny Busk tog i fjol höst över den då drygt fyraåriga jämthundshanen Bamse. Då hade hunden aldrig tidigare skällt björn. Bennys första släpp med Bamse visade dock att hunden hade en dold talang. Nu i helgen lyckades Benny också filma ståndskallsarbete på björn med sin drönare.

Misstänks ha skadskjutit ko

Vimmerby (JJ) En ko hittades på lördagen så svårt skottskadad att hon fick avlivas. En jägare är misstänkt för att ha skjutit på kon.

Annonser