Håkan sköt två björnar på åtel

Håkan Malmin, sittande t.h. berättar för jaktkompisarna i Nybrännets jaktlag om den spännande jakten. Foto: Roger C Åström Kalvträsk (JJ) Håkan Malmin, Norsjö, sköt tidigt på morgonen två björnar när han satt och passade vid en åtel strax utanför Kalvträsk i Västerbottens inland.

Håkan sköt sin första björn för 14 år sedan. Efter dagens unika  doublé har han skjuit totalt fem björnar.

Håkan har fem jämthundar, men ingen av dessa jagar björn och han har därför fällt sina björnar antingen vid åtel eller som passkytt. Jaktjournalen skrev om Håkan när för två år sedan sköt en björn under en jakt i Skyttmon i Jämtland.

Björnarna som Håkan fällde premiärmorgonen var två hanbjörnar som av någon anledning kom tillsammans.

Läs mer om Håkans osannolikt framgångsrika jakt vid åteln i kommande nummer av Jaktjournalen.

PS! Björnarna vägdes in i Rusksele och vägde 145 respektive 154 kilo.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser