Hade inte koll på vapenskåpsnyckeln- mister sitt vapen

Alnö (JJ) En man i 50-års-åldern på Alnö förlorar sitt vapen eftersom han inte haft tillräcklig kontroll på nyckeln till sitt vapenskåpet.

Mannen överklagade polisens beslut om att omhänderta hans vapen till förvaltningsrätten i Härnösand. I överklagan beskriver han att nyckeln till vapenskåpet legat väl gömt. Samtidigt konstaterar han att den inneboende som hittade nyckeln blivit vräkt.

50-åringen påpekar också att det inte finns någon brottsmisstanke mot honom själv. Det räckte dock inte för att beveka polisen eller domstolen som stödjer sig på vapenlagen.  

Den inneboende hade ingen vapenlicens och är misstänkt för narkotikabrott samt har 38 avsnitt i belastningsregistret på sig.  

Domstolen gick på polisens beslut och avslog överklagandet, skriver Sundsvall Tidning.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser