Hade brorsans hagelbössa inlåst – får böta 9 000 kronor

En man i Mönsterås döms till 9 000 kronor i böter för att ha haft sin brors hagelbössa i sitt vapenskåp.

Det krävs särskilt tillstånd för att förvara någon annans vapen. Foto: Mikael Moilanen

Barometern berättar om två bröder som ärvde vapen efter deras bortgångne far. Den 55-åring som nu döms för brott mot vapenlagen, tog med sig både det vapen han själv ärvt och broderns vapen under tömningen av dödsboet.

Broderns hagelbössa blev stående hos 55-åringen i nästan ett år. Till domstolen har mannen sagt att han inte kände till regeln, att det krävs särskilt tillstånd för att förvara någon annans vapen.

Tingsrätten dömer honom dock för brottet och straffet blir 30 dagsböter, totalt 9 000 kronor.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Härjedalens kommunalråd rasar över påtvingade vargar

Kommunalrådet i Härjedalens kommun skräder inte orden när han kommenterar Naturvårdsverkets beslut, att Härjedalen ska ha vargrevir. – Det är lätt att sitta i trygga korridorer och fatta beslut som drabbar andra människor, säger C-märkta kommunalrådet Anders Häggkvist.

Locka vildsvinen med en majsbomb – här är receptet

Vildsvinen gillar majs. Vill du göra något lite extra på din åtel kan du därför jäsa majs och skapa en så kallad majsbomb. Den för vildsvinen ljuvliga doften brukar få även de mest skeptiska vildsvinen att bli nyfikna. Vi ger dig receptet.

Gamekeeper’s Odd Molly – vildsvinens skräck

På många håll i landets södra halva beskattas i dag viltet vid några få stora jakter per år. Vid dessa jakter krävs hundar och hundförare som verkligen gör sitt yttersta för att få fram så mycket vilt som möjligt till skyttarna. Den tyska jaktterriern Gamekeeper’s Odd Molly sköter denna uppgift på ett mycket förtjänstfullt sätt.
ANNONS ▼