Hade brorsans hagelbössa inlåst – får böta 9 000 kronor

En man i Mönsterås döms till 9 000 kronor i böter för att ha haft sin brors hagelbössa i sitt vapenskåp.

Det krävs särskilt tillstånd för att förvara någon annans vapen. Foto: Mikael Moilanen

Barometern berättar om två bröder som ärvde vapen efter deras bortgångne far. Den 55-åring som nu döms för brott mot vapenlagen, tog med sig både det vapen han själv ärvt och broderns vapen under tömningen av dödsboet.

Broderns hagelbössa blev stående hos 55-åringen i nästan ett år. Till domstolen har mannen sagt att han inte kände till regeln, att det krävs särskilt tillstånd för att förvara någon annans vapen.

Tingsrätten dömer honom dock för brottet och straffet blir 30 dagsböter, totalt 9 000 kronor.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser