Gyttorp säljs till internationellt storföretag

Kungsbacka (JJ) Gyttorp AB har sålt alla sina aktier till den schweiziska storkoncernen RUAG Ammotec. Affären färdigställdes i slutet av förra veckan.

Redan tidigare hade RUAG Ammotec 40 procent av aktierna i Gyttorp eftersom koncernens dotterbolaget Norma Precision AB som var en stor aktieägare i Gyttorp.

– Jag är mycket glad att nu kunna välkomna Gyttorp Sverige och Finland som helägda företag i RUAG:s grossistnätverk. Det här är ett viktigt steg för att stärka vår ledande position i Europa, säger Thierry Daguenet, vice president sales companies vid RUAG Ammotec, i ett pressmeddelande.

Köpesumman av aktieaffären är inte känd, rapporterar Nerikes Allehanda.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser