Gymnasieelever tävlar med jaktkunskaper

Ökna (JJ) För fjärde året i rad arrangeras SM i Jakt, där ett tjugotal killar och tjejer från åtta av landets naturbruksgymnasier kommer till Ökna i Sörmland den 14 – 15 maj för att tävla i olika moment såsom viltvård, artkunskap, juridik, skytte med mera.
Simon Brüggemann från Ryssbygymnasiet under delmomentet artkunskap när  SM i jakt arrangerades på Öster Malma 2012. Foto: Martin  Källberg/Svensk Jakt

– I år är det vi elever från Öknaskolan som ansvarar för tävlingsmomenten och vi har förberett oss länge så vi kommer säkert att lyckas bra säger Alice Åslin som är tävlingsansvarig bland eleverna.

-Det är också extra kul att det är både tjejer och killar som deltar i år säger Louise Gårdefalk jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet, som är medarrangör av SM i jakt. Fortfarande är det
betydligt fler killar som jagar men tjejerna är på stark frammarsch och det gillar jag,  fortsätter Louise Gårdfalk.

De flesta av de tävlande går sitt sista år på sin gymnasieutbildning med jakt- och viltvårdsinriktning. En del av dem kommer att studera vidare vid universitet eller högskola och en del kommer direkt ta klivet in i sin yrkesroll inom jaktens område.

-Sedan flera år ser vi fler och fler unga som söker sig till jakten som fritidssysselsättning och vi tror också att arrangemanget ytterligare ökar intresset säger Roger Lundqvist jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet.

Det blir två dagar fyllda med olika tävlingsmoment för deltagarna.  Vinnaren koras på eftermiddagen den 15 maj!

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Annonser