Grym rävfångst

Vilhelmina (JJ) En räv som fastnat med ena tassen i en förbjuden trampsax fick avlivas av Vilhelminapolisen.

Polisen larmades av en lastbilschaufför som uppmärksammade hur räven släpade runt med fällan på riksväg 45 vid Frostberget mellan Storuman och Vilhelmina.
En patrull från Vilhelmina åkte till platsen och upptäckte räven mellan Frostberget och järnvägsövergången en dryg kilometer bort i en skogsdunge. Räven närmade sig som om den ville ha mat men kom inte så nära att den kunde fångas in för att ta bort rävsaxen. Därför avlivades den. Benet var brutet och sårskadan blå och infekterad.
Vilhelminapolisen har gjort en anmälan om jaktbrott och anser att tilltaget med rävsaxen är otroligt grymt. Det är förbjudet att jaga med den här typen av saxar och dessutom var den inte förankrad. Polisen vill gärna ha tips om vem som kan ha lagt ut den här rävsaxen.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser