Uppdaterad: Granngården samarbetar med jaktfientlig organisation

Kungsbacka (JJ) Lantbruk och trädgårdsbutikskedjan Granngården samarbetar med den jaktfientliga organisationen Djurskyddet Sverige. Som kund uppmanas man att runda av köpebeloppet uppåt för att skänka pengar till Djurskyddets verksamhet.

Vill du skänka pengar till en organisation som aktivt arbetar mot jakt.

Granngården är ett etablerat handelsföretag som riktar sig till småbrukare, häst- och fårägare samt trädgårdsintresserade. I företagets policy står ”Vi ska skapa ett friskare Sverige genom en folkrörelse där fler väljer det jordnära livet.”

Nu samarbetar företaget med en organisation som står väldigt långt i från jägarna. Djurskyddet Sverige vill bland annat att Svenska Jägareförbundet ska bli av med sitt allmänna uppdrag. Under rubriken Jaktideologi påstår också organisationen att säljakt från båt medför stor risk för skadeskjutning, en uppgift som inte alls stämmer överens med verkligheten.

Vidare menar Djurskyddet att exempelvis räv- och grävlingfällor bör förbjudas. Skyddsjakt är också något som organisationen vill begränsa påtagligt.

Jaktjournalen har sökt Granngårdens presschef för en kommentar men inte fått svar, däremot har vi tagit del av ett svar till en privatperson som också uppmärksammat samarbetet och där skriver Granngården att samarbetet endast omfattar katt- och hundhem och att de är tacksamma för synpunkter och ska se över avtalet med Djurskyddet.

Uppdatering kl 15.44:

Nu backar Granngården efter en jägarstorm på sociala medier. På Facebook skriver kundklubbsansvarige.

”Granngården avslutar samarbetet med Djurskyddet Sverige.
På grund av reaktioner som vi fått från en del av våra kunder väljer vi att avbryta vårt samarbete med Djurskyddet Sverige. Vårt arbete med att stödja hund- och katthem runt om i Sverige fortsätter genom andra samarbeten.
/ Kundklubbsansvarig”

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kennelklubben kopplar samman veterinärkoncern med försäkringsbolag

Stiftelsen djursjukhus i Stor-Stockholm har de senaste åtta åren tjänat en halv miljard på djursjukvård. Under samma tid har försäkringsbolaget Agria gjort ett tekniskt resultat på djurförsäkringar på 1,8 miljarder. I båda styrelserummen sitter Svenska Kennelklubben som ändå menar att de företräder hundar och hundägare.

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.
ANNONS ▼

Annonser