Gråhundstik dödad av bredfjällsvargen

Gråhundstik J Elfåsens Mixa S13106/2007 A dödades av varg söder om Trollhättan Hjärtum (JJ) I fredags kväll blev en två och halvåriga gråhundstik riven till döds av varg mellan Hjärtum och Trollhättan

Hunden släpptes för träning klockan kvart i sex på kvällen, en halvtimme senare rörde sig hunden tillbaka mot föraren som kunde höra ljudet av vargpinglan som satt på hunden. Gråhundstiken kom dock aldrig fram. Ägaren letade fram till klockan ett på natten efter hunden utan resultat. Dagen efter fann han henne till hälften uppäten bara ett par hundra meter ifrån den platsen han släppte henne.
Det är den första konstaterade vargattacken på jakthundar i Bredfjället. Nu varnar gråhundstikens ägare andra jägare för att släppa sina hundar i området.
– Det går inte. All jakt med löshund är fördärvad för all framtid här, säger han uppgivet.  

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser