Gråhundstik dödad av bredfjällsvargen

Gråhundstik J Elfåsens Mixa S13106/2007 A dödades av varg söder om Trollhättan Hjärtum (JJ) I fredags kväll blev en två och halvåriga gråhundstik riven till döds av varg mellan Hjärtum och Trollhättan

Hunden släpptes för träning klockan kvart i sex på kvällen, en halvtimme senare rörde sig hunden tillbaka mot föraren som kunde höra ljudet av vargpinglan som satt på hunden. Gråhundstiken kom dock aldrig fram. Ägaren letade fram till klockan ett på natten efter hunden utan resultat. Dagen efter fann han henne till hälften uppäten bara ett par hundra meter ifrån den platsen han släppte henne.
Det är den första konstaterade vargattacken på jakthundar i Bredfjället. Nu varnar gråhundstikens ägare andra jägare för att släppa sina hundar i området.
– Det går inte. All jakt med löshund är fördärvad för all framtid här, säger han uppgivet.  

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Annonser