Gråhundstik dödad av bredfjällsvargen

Gråhundstik J Elfåsens Mixa S13106/2007 A dödades av varg söder om Trollhättan Hjärtum (JJ) I fredags kväll blev en två och halvåriga gråhundstik riven till döds av varg mellan Hjärtum och Trollhättan

Hunden släpptes för träning klockan kvart i sex på kvällen, en halvtimme senare rörde sig hunden tillbaka mot föraren som kunde höra ljudet av vargpinglan som satt på hunden. Gråhundstiken kom dock aldrig fram. Ägaren letade fram till klockan ett på natten efter hunden utan resultat. Dagen efter fann han henne till hälften uppäten bara ett par hundra meter ifrån den platsen han släppte henne.
Det är den första konstaterade vargattacken på jakthundar i Bredfjället. Nu varnar gråhundstikens ägare andra jägare för att släppa sina hundar i området.
– Det går inte. All jakt med löshund är fördärvad för all framtid här, säger han uppgivet.  

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser