Gråhunden Cia överlevde lodjursattack

Solvarbo (JJ) Gråhunden Cia, nio månader fick rivsår på båda sidor av ryggen men överlevde attacken från lodjuret. Dramatiken utspelade sig när ägaren Conny Hanspers, Solvarbo, tagit med sig sin nio månaders gråhundstik Cia ut på älgjakt.

Conny berättar för Dalarnas Tidningar att han hörde hunden skälla 20-25 meter ifrån honom och sedan blev det tyst. Efter ett par minuter dök hunden upp på vägen och då såg Conny  den hade rivmärken på öronen, men fortsatte jaga.
Så upptäckte han att hunden hade fler skador och det blev färd till Falu djursjukhus med hunden och där upptäcktes att den hade fått flera rivsår och hål efter klor.
Hunden hade rivsår och hål efter klor på båda sidor på ryggen, ett jack under ena ögat, rivsår på öronen och även en skada på ena frambenet.
– De sydde nog ett tjugotal stygn, säger Conny.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Älgstammen i Västsverige minskar

Älgjaktssäsongen lider mot sitt slut och Länsstyrelsen i Västra Götaland konstaterar att stammen fortsätter att minska i området, utifrån älgobsdata. Sedan 2013 har obsen minskat från 0.107 älgar per mantimma till 0,082 älgar per mantimma.

Debatt: Det finns plats för oss alla i fjällen

Sverige är ett märkligt land på många sätt, demokrati och lika rätt till ”allt” i vardagen är en ledstjärna. Nu har vi fått Girjasdomen. Var finns demokratin och de sunda förnuftet i den, frågar sig debattören Sivert Öderyd.
ANNONS ▼

Annonser