Gråhund i slagsmål med varg

Mora (JJ) Ett skrämskott i marken räddade förmodligen livet på Sven Anderssons gråhund Abbe som råkat i slagsmål med en varg på Våmhusskogen utanför Orsa i Dalarna.

Abbes ägare var ute tillsammans med sin hund och en jaktkompis i närheten av Indnäs fäbod när han fick höra något som påminde om ett hundslagsmål.
 Sven sprang fram och fick se hur hans hund och en varg rulla runt och försvinna nedför en slänt. Sven sköt ett skott i marken och då kom hans hund tillbaka.

Abbe vilar nu ut hemmea med bitskador på nosen och sår på kroppen med dräneringsslangar som veterinären lagt in.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser