Gott om ripa i Norrbotten

Kiruna (JJ) Det ser ut att vara relativt gott om ripa i år, visar preliminära resultat från de inventeringar som har gjorts i Norrbottensjfällen.

– De fåglar som har fått kycklingar har fått bra många. Det är klart att det varierar lite för det har varit en speciell vår med mycket snö kvar i fjällen men det verkar som att de som har lyckats klara sina kycklingar från första äggläggningen har fått välvuxna fåglar, säger Ingemar Stöckel som har varit med vid inventeringarna.

Alla fåglar som har påträffats har varit väl utvecklade och de små, så kallade ”pipkycklingarna” har inte observerats.

– Det inventeras för fullt men det man hör är att det ser ut ungefär som föregående år, säger Nicklas Tuorda, jakthandläggare, på länsstyrelsen.

Länsstyrelsen har även genomfört en del förändringar inför årets småviltjakt. Bland annat har man ökat dygnskvoterna på vissa områden där det jagas ripa, skriver Norrbottens – Kuriren.

AKTUELLT

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Annonser