Göran Persson vill öka jakten på varg

- Vi kan inte ha en situation där vargen, som inte är en utrotningshotad art, tilllåts sätta skräck i hela bygder. Det saknar motstycke i historien, säger före detta statsminister Göran Persson i en intervju i tidningen Land.

Persson vill att skyddsjakten på varg utökas, och är kritisk till hur rovdjursfrågan sköts.

– Den känsla av övergivenhet och utsatthet som finns hos en djurhållare som ser många av sina djur rivas på en natt, den är enorm. Då är man ensam. Och myndigheterna erbjuder på sin höjd ett krissamtal, det är inte bra, säger Göran Persson i intervjun, som till en del handlar om debatten om jakten på rovdjur.

– Fortsätter det så här med nedlagda gårdar kommer mycket vara igenväxt och då ökar viltet än mer när det får vara i fred. Viltfrågan är underskattad och helt missbedömd av beslutsfattare i Stockholm. Ingen tycks längre lyssna på landsbygdsbefolkningen i denna fråga, säger Göran Persson .

Göran Persson  bor spå sörmländska gården Övre Torp vid Båven. Han har Herefordkor och driver jord- och skogsbruk, skriver tidningen Land.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser