”Gör biogas av vildsvinen”

Carl-Albert Rydemark, har nyss lutat efter24 år som LRF-ordförande i Järna-Hölö-Mörkö. Han har motionerat till LRF:s riksstämma om att införa skottpengar på 2 500 kronor per vildsvin. De grisar som inte äts upp vill han göra biogas av!

Rydemark anser det vara en rimlig ersättning eftersom det tar 15 – 20 timmar för att skjuta ett vildsvin. Han anser även att det var politikerna som tog beslutet att återinföra vildsvinen och därför ska staten ska betala för det.
Om det blir svårt att få avsättning för de skjutna djuren anser Rydemark att det får bli biogas av dem. Det är den enda nytta vildsvinen kan göra anser Rydemark.
På grund av problemen med vildsvin anser Rydemark det var korkat att när markägare tar betalt av jägare för att de ska få jaga.
–Det skulle jag inte göra det. Det är väl bara att ta in dem om etik och säkerhet kan garanteras, säger han till Länstidningen Södertälje.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser