Golfare vådaskjuten – kula gick igenom måltavla på grannfastighet

En person på Gränna golfklubb träffades på onsdagen av en förlupen kula. I närheten tränade nämligen en boende skytte i sin trädgård. Skytten saknade dock kulfång och är nu misstänkt för framkallande av fara för annan.

En måltavla räcker inte som kulfång. Foto: Gettyimages.

Det var på onsdags eftermiddagen som polisen fick larm om att en golfspelare blivit skjuten i handen på Gränna golfklubbs anläggning. Andra golfspelare rapporterade också om att de hört skottlossning, rapporterar Jönköpings-Posten.

Skottlossningen visade sig vara skytteträning i närliggande trädgård. Den boende där som tränade skytte med ett finkalibrigt jaktgevär hade dock inte något kulfång utan kulorna fortsatte genom måltavlan.

– När vi kom till platsen hade mannen, som är i 30-årsåldern, slutat att skjuta. När han fick reda på att skotten gått igenom tavlan – och dessutom träffat en spelare i handen – blev han jätteledsen. Han misstänks ändå för brott och en anmälan om framkallande av fara för annan har upprättats, säger Martin Detterström vakthavande befäl på polisen i region Öst till Jönköpings-Posten och fortsätter:

– Det var förstås oaktsamt av honom och han behöver se till att ha ett bättre kulfång till nästa gång.

Vådaskjutningen inträffade på green på banans fjärde hål. Golfaren som träffades fick en rispa i handen och chockades, men behövde inte uppsöka sjukhus för sina skador.

Mannen som sköt är nu polisanmäld och misstänkt för framkallande av fara för annan.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼