God tillgång på räv i Kronobergs län

KRONOBERGS LÄN(JJ). Det är troligen omrking sex år sedan det fanns så mycket räv som nu i Kronobergs län. Anledningarna är god tillgång på mat och färre fall av skabbangrepp.

– De rävar som finns nu är lite friskare, det finns mycket mat och de kan sätta större kullar, säger Elias Turesson, jaktvårdskonsulent på Jägareförbundet Syd, till Sveriges Radio P4 Kronoberg. 

Enligt Turesson finns det tecken som tyder på att skabbdjuret blivit lite mildare och även att räven utvecklat lite immunitet mot rävskabben.

Men rävstammen får inte bli för stor menar Turesson och han påpekar att avskjutningen kan behöva öka i den del områden när jakten startar.
Avskutningen har under tidigare år legat på cirka 4 000 rävar per jaktsäsong i Kronoberg. 
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Kronoberg.

AKTUELLT

Exceptionellt stora älgbetesskador i norr

Norrland (JJ) Myndigheten Skogsstyrelsen meddelar att statistiken från årets nu färdiga betesinventering är sammanställd. Resultatet visar områden Norrland med betesskador på tall, större än någonsin uppmätta.

Ny webb och app från Easyhunt

Kungsbacka (JJ) Easyhunt lanserar i dag, fredag, en ny webb och app som ersätter de gamla. Bland annat utlovas supersnabb karta med fastighetsgränser.

Annonser