Glykolförgiftad varg funnen flytande i norsk sjö

Den varg som hittades död i en sjö i Åsnes i Hedmark i maj hade dött av glykolförgiftning.

Polisen berättar nu att vargen som hittades flytande i en norsk sjö i maj dog av förgiftning. Foto: Norska polisen

NRK rapporterar att vargen innehöll spår av etylenglykol som är vanligt i kylarvätska. Några månader tidigare, i december 2018, gjorde en privatperson på hundpromenad ett fynd av köttbitar som marinerats i glykol i samma område.

– Utlagda gifter slår slumpmässigt och har en stor potential att skada både rovdjur och hundar. Dessutom kan det leda till mycket lidande när djuret äter det, säger Einar Gauslan Bergem vid norska polisen till NRK.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

Vargen hittades flytande i en sjö. Foto: Norska polisen

I samma område som vargen hittades död, hittades förgiftat kött. Foto: Norska polisen

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vapentest: Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable

Turkiska Nordhunt ATA Black Sporting Adjustable är en klassisk sporting/jakthagelbock och ett resultat av drygt 50 års vapentillverkning. Modellen Nordhunt är speciellt tillverkad för Jaguargruppen och ger mycket hagelvapen för pengarna.

Garmin växlar upp – nu kommer pejlen Alpha 200i

Förbättrad kartkapacitet, större skärm på 3.5” som kan läsas i solljus och programmerbara knappar. Det är några av förbättringarna på nya Alpha 200i. Enheten har också inReach satellitteknologi1 integrerat, vilket möjliggör tvåvägsmeddelanden och interaktiva SOS-aviseringar.

Kortare jakttid föreslås för förföljande älghundar

I Naturvårdsverkets förslag på nya jakttider finns även förslag som gäller jakthundanvändning. Bland annat föreslås att älghundar som förföljer älg inte får släppas före den första oktober i södra Sverige. Bör älghundsägare vara oroliga för kortare möjligheter till jaktträning?

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.
ANNONS ▼