Glöersen tror på ny rekordjakt

VÄRMLAND(JJ). Årets tilldelning för älgjakten blev lägre i Värmland än förra året, trots att antalet älgar ökat. Förra året sköts 7 200 älgar, men det var långt från den aktuella kvoten då. Gunnar Glöersen, jaktvårdskonsulent på Jägareförbundet, tror dock på ett nytt rekord under årets älgjakt.

Tilldelningen i år är över 6 000 älgar för A- och B-områden, sedan tillkommer älgskötselområden som ligger utanför detta. Glöersen säger till Sverigs Radio P4 Värmland att det betyder att tilldelningen egentligen är den dubbla. 
– Att vi varit försiktiga med att släppa ut våra älghundar i skogen de senaste åren beror mycket på vargen, därför har konsekvensen blivit att vi inte skjutit av den tilldelning som vi fått, säger Glöersen till Sverigs Radio P4 Värmland. 

AKTUELLT

Exceptionellt stora älgbetesskador i norr

Norrland (JJ) Myndigheten Skogsstyrelsen meddelar att statistiken från årets nu färdiga betesinventering är sammanställd. Resultatet visar områden Norrland med betesskador på tall, större än någonsin uppmätta.

Ny webb och app från Easyhunt

Kungsbacka (JJ) Easyhunt lanserar i dag, fredag, en ny webb och app som ersätter de gamla. Bland annat utlovas supersnabb karta med fastighetsgränser.

Annonser