Gick ut med fel gränsdragning för björnjaktsområden

Dalarna (JJ) Länsstyrelsen har gått ut med felaktiga uppgifter kring gränsdragningar för delområden i årets licensjakt. Strax innan jaktstart rättades problemet till.

Björnjägare i Dalarna bör uppdatera sina kartor med områdesgränser. De delområden Länsstyrelsen i Dalarna gick ut med i samband med att tilldelningen släpptes tidigare i somras var felaktiga. Med bara dagar kvar till premiären fick de rättat till problemet.

Det gäller framför allt gränsen mellan delområde 2 och delområde 3 som tidigare varit fel. Anledningen är att man utgått från älgförvaltningsområden och några av dessa ritades om i fjol.

På länsstyrelsen i Dalarnas läns hemsida>> kan man nu ladda ner de nya korrekta kartorna.

55 björnar får fällas i länet. Högst tre vuxna honor får fällas i västra Dalarna och en vuxen hona i södra Dalarna. Ingen begränsning finns för antal vuxna honor i norra och nordöstra Dalarna. Som vuxna honor räknas honor på över 80 kilo levandevikt.

Klockan 08.33 var hittills ingen björn inrapporterat fälld i Dalarna till Statens Veterinärmedicinska Anstalt. Däremot tre björnar i Gävleborgs län och en Jämtlands län.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser