Gevärskula gick rakt genom plåten på Mattias bil

Kramfors (JJ) Mattias Dahlberg och hans jaktkompisar hade precis styckat en älg när det svischade till i luften och Mattias bil träffades av en gevärskula. Den gick rakt genom plåten på bilen och rutan sprack.

SVT Västernorrland berättar att Mattias Dahlberg och de andra jaktkompisarna stod bara ett tiotal meter från Mattias bil. De hörde inte något skott avlossas.

– Det kunde ha blivit farligt. Man är skyldig att ha kulgång när man skjuter, säger Mattias Dahlberg till SVT.

TV-stationen har bilder på de skador kulan orsakade bilen. Se bilderna här.

En polisanmälan om framkallande av fara för annan har upprättats.

– Vi har ingen aning om vem som sköt men den som gjorde det vet nog om det, men den personen kommer knappast att berätta det för polisen, säger jourhavande förundersökningsledare Kenneth Magnusson till SVT.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser