Gemensamhetsjakt på räv ger pengar till Barncancerfonden

Ljungby (JJ) Drygt 20 000 kronor är på väg till barncancerfonden efter en jakt som genomfördes i helgen i småländska Ljungby.

Initiativtagare är Christer Karlsson som för sex år sedan kom på idén att arrangera en jaktdag till förmån för cancersjuka barn.

– Första året fick vi inte 7 000 kronor och sedan har det bara ökat år för år, berättar Christer Karlsson.

Det är jaktlag i södra Ljunga älgskötselområde som går ihop på gemensamhetsjakt på räv på cirka 20 000 hektar.

– Vi släpper hundarna klockan åtta, sedan är det också okej att gå in på grannarnas mark under jakten, berättar Christer Karlsson.

Varje deltagare betalar minst 100 kronor i startavgift. I år fälldes tolv rävar som togs på både drev och i gryt.

Christer Karlsson skickar skallarna efter de skjutna djuren till Halmstad veterinärskola och får 100 kronor styck för dem.

Allt som allt inbringade lördagens jakt drygt 20 000 kronor till Barncancerfonden.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kan man lita på Äbin?

Det finns många frågor och vissa tveksamheter kring Älgbetesinventeringen, Äbin. Metoden används som underlag för älgförvaltningsplanerna, men är hur går den till – och framförallt: Är resultaten tillförlitliga och användbara i viltförvaltningen?

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.
ANNONS ▼

Annonser