Gävlepoliser missnöjda med Vapen-Pär

Gävle (JJ) Missnöjet bland vapenhandläggarna hos Polismyndigheten uppmärksammas nu på flera håll i Sverige.

Jaktjournalen har tidigare skrivit om poliser i Kalmar län som ondgjort sig över det nya datasystemet för hantering av vapenärenden, Vapen-Pär.

Nu höjer även fackförbundet för poliserna i Gävle rösten och påtalar brister i systemet. – Längre handläggningstider gör att högarna med ärenden växer och handläggarna blir stressade. Tekniken måste fungera om vi ska kunna hålla våra servicetider. Om problemen inte går att lösa måste man kanske låta Vapen-Pär gå samma väg som Pust, säger Lena Bogren Ovaska, ordförande för länssektionen i Gävleborg till gd.se.

Pust var ett datasystem för trafikärenden som introducerades 2011 men nu i vår togs bort eftersom klagomålen på systemet blev för stora.
 

AKTUELLT

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser