Gammalt jaktbrott inget för riksåklagaren

Umeå (JJ) Fem män från en fjällkommun i Västerbotten dömdes för jaktbrott efter att olovligen jagat älg på allmänningsmark som de var delägare i. Männen överklagade domen till Högsta domstolen, men riksåklagaren vill inte ta upp ärendet.

Riksåklagaren tycker inte det finns något skäl att ändra hovrättsdomen. Det var hösten 2007 som männen olovligen jagade älg. Männen jagade på allmänningsmark som de var delägare i, men jakträtten på de markerna hade överlåtits till ett jaktlag, som männen inte var med i. Männen dömdes i hovrätten till dagsböter.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kan man lita på Äbin?

Det finns många frågor och vissa tveksamheter kring Älgbetesinventeringen, Äbin. Metoden används som underlag för älgförvaltningsplanerna, men är hur går den till – och framförallt: Är resultaten tillförlitliga och användbara i viltförvaltningen?

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.
ANNONS ▼

Annonser