Fyrhjulingsdispens överklagas

Vemdalen (JJ) Ett tillstånd för användning av fyrhjuling till att forsla ut älgar från skogen har överklagats av två markägare i Vemdalen, Härjedalen.

Fyrhjulingen kan vara guld värd för jaktlag som behöver frakta ut älgkroppar ur skogen. Men fordonet kan lämna spår och nu har två markägare i Vemdalen överklagat ett beslut om dispens Länsstyrelsen gett ett jaktlag för användning av terrängfordon i samband med jakt.

Länsstyrelsens tillstånd har överklagats till förvaltningsrätten. De två markägarna hävdar, enligt Sveriges Radio P4 Jämtland att en markerad väg på deras marker inte alls är någon väg utan körspår efter fyrhjulingar som nyttjats på marken utan deras tillstånd.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser