Fyraåring krockade med kid

Gävle (JJ) I helgen inträffade en viltkollision med sannolikt Sveriges yngsta bilförare. Båda bilisten och rådjurskidet klarade sig.

En kollision mellan en fyraåring och ett rådjurskid slutade lyckligt för alla inblandade. Arkivfoto: Per Jonson

Olyckan inträffade när en familj var ute på promenad i Hille. Den fyraårige pojken körde sin eldriva leksaksbil och plötsligt hörde föräldrarna ett pip.

Det visade sig att pojken kört på ett nyttfött kid och Polis informerades därför.

Eftersöksjägaren Karl-Bertil Johansson kom till platsen och undersökte kidet.

– Kidet låg kvar i gräset. Det såg ut att vara några timmar gammalt. Vanligtvis ska man inte plocka upp ett rådjur, men jag ville undersöka det och kunde konstatera att ingenting var brutet. Förmodligen har pojken kört över kidet utan att träffa det med hjulen, säger han till GD.se

Hela tiden Karl-Bertil Johansson undersökte kidet hörde han rågeten som befann sig i närheten. När han efter några timmar återvände till platsen var kidet borta.

 

AKTUELLT

Ulkeröd – En undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser