Fyra danska vargar försvunna

Danmark (JJ) Fyra danska vargar uppges vara försvunna. De har inte spårats eller observerats i Danmark och det finns inga rapporter om att de återvänt till Tyskland.

Norska tidningen Nationen citerar Danmarks radio, som berättar att minst åtta olika vargar vandrat från Tyskland till Danmark sedan 2012.

Fyra av dem är försvunna och det finns inga rapporter om vad som kan ha hänt vargarna. De har inte heller observerats eller spårats i Tyskland.

– Vargar dör naturligtvis som alla möjliga djur, men rent statistiskt har vi förväntat oss att överlevnadsgraden skulle vara väsentligt bättre, säger Petter Sunde, seniorforskare vid Aarhus Universitet, till Danmarks radio.

Eling Bonnesen är talesperson för mat och miljö i partiet Venstre som kräver att vargbeståndet ska hållas tillbaka. Han säger att han vill ha antalet vargar så nära noll som möjligt i Danmark.

– Vi vill ändra reglerna så att reglera vargen i Danmark och därmed också hålla antalet vargar nere så att Danmark framledes är ett tryggt land att leva i, säger Bonnesen till Danmarks radio.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser