Fyra danska vargar försvunna

Danmark (JJ) Fyra danska vargar uppges vara försvunna. De har inte spårats eller observerats i Danmark och det finns inga rapporter om att de återvänt till Tyskland.

Norska tidningen Nationen citerar Danmarks radio, som berättar att minst åtta olika vargar vandrat från Tyskland till Danmark sedan 2012.

Fyra av dem är försvunna och det finns inga rapporter om vad som kan ha hänt vargarna. De har inte heller observerats eller spårats i Tyskland.

– Vargar dör naturligtvis som alla möjliga djur, men rent statistiskt har vi förväntat oss att överlevnadsgraden skulle vara väsentligt bättre, säger Petter Sunde, seniorforskare vid Aarhus Universitet, till Danmarks radio.

Eling Bonnesen är talesperson för mat och miljö i partiet Venstre som kräver att vargbeståndet ska hållas tillbaka. Han säger att han vill ha antalet vargar så nära noll som möjligt i Danmark.

– Vi vill ändra reglerna så att reglera vargen i Danmark och därmed också hålla antalet vargar nere så att Danmark framledes är ett tryggt land att leva i, säger Bonnesen till Danmarks radio.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼

Annonser