Fyra danska vargar försvunna

Danmark (JJ) Fyra danska vargar uppges vara försvunna. De har inte spårats eller observerats i Danmark och det finns inga rapporter om att de återvänt till Tyskland.

Norska tidningen Nationen citerar Danmarks radio, som berättar att minst åtta olika vargar vandrat från Tyskland till Danmark sedan 2012.

Fyra av dem är försvunna och det finns inga rapporter om vad som kan ha hänt vargarna. De har inte heller observerats eller spårats i Tyskland.

– Vargar dör naturligtvis som alla möjliga djur, men rent statistiskt har vi förväntat oss att överlevnadsgraden skulle vara väsentligt bättre, säger Petter Sunde, seniorforskare vid Aarhus Universitet, till Danmarks radio.

Eling Bonnesen är talesperson för mat och miljö i partiet Venstre som kräver att vargbeståndet ska hållas tillbaka. Han säger att han vill ha antalet vargar så nära noll som möjligt i Danmark.

– Vi vill ändra reglerna så att reglera vargen i Danmark och därmed också hålla antalet vargar nere så att Danmark framledes är ett tryggt land att leva i, säger Bonnesen till Danmarks radio.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser