Fyra av de misstänkta häktade i ”jakthärvan”

Västerås (JJ) Fyra av de fem misstänkta i den så kallade jakthärvan i Västmanland häktades på tisdagen. De misstänks för olika brott i samband med illegal jakt på stora rovdjur.

Åklagaren har också överklagat tingsrättens beslut att upphäva anhållandet och neka häktning av en femte person. Det ärendet dröjer dock till tidigast torsdag, eftersom Hovrätten i Stockholm nu låter parterna yttra sig.

De fyra häktningsförhandlingarna var tänkta klaras av mellan klockan 9 och 13, men de var inte färdiga förrän vid 16-tiden.

Samtliga förhandlingar har hållits bakom stängda dörrar och det har inte läckt ut några detaljer om vilka faktiska bevis polis och åklagare har för sina misstankar.

Flera brottsrubriceringar

De tilltalade förnekar brott och flera av deras försvarsadvokater har i media sagt att de finner bevisläget svagt.

Rubriceringarna är jaktbrott, förberedelse till jaktbrott, förgöring, och jakthäleri.

Efter en av tisdagens häktningsförhandlingar skrev tingsrätten:

”I övrigt finner tingsrätten inte att utredningen är tillräcklig.”

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ubsola Ansgar – bra nedärvare byggd för jakt

Jakt med tax är en jaktform Maria Nordström, Götene aldrig tröttnar på. Hennes duktiga strävhårshane Usbola Ansgar var startskottet på en fantastisk tävlingskarriär och uppfödning som har resulterat i många fantastiska jaktupplevelser.

DEBATT: ”Länsstyrelsens jaktförbud kommer knäcka rapphönan”

Länsstyrelsen i Hallands läns yttrande över preliminära förslag till jakttidsändringar innehåller ett flertal slutsatser baserade på egna agendor och tyckande av föredragande tjänsteman. Att införa jaktförbud på rapphöna är det mest allvarliga, skriver tidigare ordförande i Jägareförbundet Halland, Boo Å Wallén.
ANNONS ▼