Fullt med vargar igen – i ”utplånat” revir?

Västmanland (JJ) Fem nya vargar ska ha dykt upp i området där jägarna i vinter "utplånade" Kölstareviret.

Fem vargar ska ha observerats i Kölstareviret, där det i årets licensjakt sköts sex vargar för att få bort reviretet. Bild: Länsstyrelsen och Gettyimages

I årets vargjakt fälldes sex vargar i det så kallade Kölstareviret norr om Köping i Västmanland. Syftet var att få bort reviret, men nu kommer uppgifter som tyder på att det är flera nya vargar i området.

Bärgslagsbladet rapporterar att en person ska ha observerat fem vargar den 31 mars.

– Det är finns fortfarande varg i området som var Kölstareviret. Det är inte vargtomt, men exakt vilka vargar som eventuellt kommer att bilda ett nytt revir i området – det är lite för tidigt att säga. Det vet vi nog inte förrän i oktober när inventeringssäsongen börjar igen, säger Tobias Hjortstråle på länsstyrelsen till Bärgslagsbladet.

Det finns två angränsande revir till Kölstareviret – Kesberget och Färna.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser