Fullt med vargar igen – i ”utplånat” revir?

Västmanland (JJ) Fem nya vargar ska ha dykt upp i området där jägarna i vinter "utplånade" Kölstareviret.

Fem vargar ska ha observerats i Kölstareviret, där det i årets licensjakt sköts sex vargar för att få bort reviretet. Bild: Länsstyrelsen och Gettyimages

I årets vargjakt fälldes sex vargar i det så kallade Kölstareviret norr om Köping i Västmanland. Syftet var att få bort reviret, men nu kommer uppgifter som tyder på att det är flera nya vargar i området.

Bärgslagsbladet rapporterar att en person ska ha observerat fem vargar den 31 mars.

– Det är finns fortfarande varg i området som var Kölstareviret. Det är inte vargtomt, men exakt vilka vargar som eventuellt kommer att bilda ett nytt revir i området – det är lite för tidigt att säga. Det vet vi nog inte förrän i oktober när inventeringssäsongen börjar igen, säger Tobias Hjortstråle på länsstyrelsen till Bärgslagsbladet.

Det finns två angränsande revir till Kölstareviret – Kesberget och Färna.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser