Fullt med vargar igen – i ”utplånat” revir?

Västmanland (JJ) Fem nya vargar ska ha dykt upp i området där jägarna i vinter "utplånade" Kölstareviret.

Fem vargar ska ha observerats i Kölstareviret, där det i årets licensjakt sköts sex vargar för att få bort reviretet. Bild: Länsstyrelsen och Gettyimages

I årets vargjakt fälldes sex vargar i det så kallade Kölstareviret norr om Köping i Västmanland. Syftet var att få bort reviret, men nu kommer uppgifter som tyder på att det är flera nya vargar i området.

Bärgslagsbladet rapporterar att en person ska ha observerat fem vargar den 31 mars.

– Det är finns fortfarande varg i området som var Kölstareviret. Det är inte vargtomt, men exakt vilka vargar som eventuellt kommer att bilda ett nytt revir i området – det är lite för tidigt att säga. Det vet vi nog inte förrän i oktober när inventeringssäsongen börjar igen, säger Tobias Hjortstråle på länsstyrelsen till Bärgslagsbladet.

Det finns två angränsande revir till Kölstareviret – Kesberget och Färna.

AKTUELLT

Gråhunden Zero räddad ur isvak efter en halvtimme

Det var nära att livet tog slut för gråhunden Zero på lördagen. Han gick genom isen och kämpade en halvtimme i vaken innan brandkåren lyckades rädda honom. – Chocken har inte lagt sig riktigt, säger husse Alexander Ekstam.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser