Fullsatt på vargting i Mora

Mora (JJ) Det var fullsatt på tingshuset i Mora när rättegången mot Anders Toms inleddes igår. Kammaråklagare Katarina Lindström vill att Toms ska dömas för grovt jaktbrott till villkorlig dom och samhällstjänst för att ha skjutit en varg. Anders Toms räknar med att bli frikänd.

Det var under älgjakt 2004 som Toms fick höra sin hund skrika och när han kom fram stod en varg över hans hund. Toms sköt vargen för att rädda livet på sin hund.
Åsikterna i tingsrätten gick isär om hur paragraf 28 ska tolkas och åklagaren menade att eftersom varken vargen eller hunden blivit skadade så var det fel att skjuta vargen.
Enligt åklagaren kunde det ha räckt med att skjuta ett varningsskott.
Dom meddelas den 18 april.

AKTUELLT

Så blir lodjursjakten 2019

Länsstyrelserna är i färd med att fatta beslut om vinterns lodjursjakt. Flera län har redan fastställt tilldelningen. Här ser du vilka kvoter som meddelats.

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Annonser