Friberg fällde björn norr om Orsa

Orsa (JJ) Far och son Stefan och Niklas Friberg, Orsa, fällde nu på förmiddagen en björn efter tre timmars intensivt hundarbete för Niklas hundar.

Stefan Friberg fällde en björnhona nu på förmiddagen norr om Orsa. Niklas hundar Trassel och Nato jobbade hårt innan björnen blev fälld.

Det har varit stor björndramatik norr om Orsa nu på morgonen. Björnspår på en skogsväg var öppningen till att två björnar blivit skjutna. En av dem sköts av Stefan Friberg, far till den kände björnhundsägaren Niklas Friberg.

– Vi blev tipsade om björnspåren och jag släppte min plott Trassel och American Foxhound Nato. De hittade björnen och under tre timmar jobbade intensivt, med ömsom stånd- och gångstånd, berättar Niklas.

– Två gånger var jag inne på 30 meter, men vinden snurrade båda gångerna så ståndskallet gick loss. Men tillslut kom den i gångstånd till min far, Stefan, som kunde avsluta jakten.

– Nästan samtidigt sköt kompisar till mig en björn någon kilometer bort och även den björnen hade varit i samma område som den björn vi sköt, förklarar Niklas Friberg som nu är ledig för fler uppdrag, tel 073-077 00 09.

Björnen var en hona på 105 kg.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser