Freja – Svensk mästare för älghundar

Lalith Eklöf, Eksjö och Brännforslidens Freja tog hem årets SM för älghundarEksjö (JJ) Det blev Brännforslidens Freja, ägare Lalith Eklöf, Eksjö som tog hem årets Svenska Mästerskap för Älghundar.

Freja såg till att SM-titeln gick till arrangerande klubben, Sydsvenska Älghundsklubben, när hon segrade med ett förstapris på 88,5 poäng.

Freja tog sitt förstapris efter en suverän behandling av en sextaggare som vid ett tillfälle var så nära provgruppen som fyra meter.   Freja visade under dagen prov på mycket god jaktlust, bra ståndegenskaper och hade ett bra skall.

På andra plats slutade Söleromdellens Lotus, ägare Tord Svensk, Delsbo. Lotus tog ett förstapris med 84,5 poäng.

Lapinkairan Ilo, ägare Per-Ola & Rebecca Tjulander, Borlänge, tog ett förstapris på 78 poäng och slutade som trea.

AKTUELLT

Ulkeröd – en undangömd bohuslänsk pärla

Hedekas (JJ) Med utsikt mot Kynnefjäll och omgiven av betesmarker och böljande kullar ligger Ulkeröds Gård. En fantastisk pärla där familjen Lyrdal inte sparat på krutet. För den jakt- och skytteintresserade som uppskattar expertis på alla plan är detta rätt ställe att spendera en helg.

Vi är Jaktjournalen: Tommy jagar helst rovdjur

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning? Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. I dag är det vår utrustningsredaktör Tommy Östlunds tur.

Annonser