Framgångsrik björnjakt i Dalarna

Bara efter drygt en timmes jakt var de två första björnarna fällda i Dalarna. Björnjakten inleddes i norrlandslänen tidigt i morse. Totalt är 143 björnar tilldelade.

De rutinerade björnjägarna i Lumsheden, utanför Falun, fällde förmodligen årets första björn. Redan före klockan fem fällde Tore Gustavsson en björn under riktad björnjakt. Jaktjournalen har tidigare skrivit om jägarna i Lumsheden och deras framgångsrika björnjakt de senaste åren.Björn nummer två i Dalarna fälldes fyra mil norr om Orsa. Jägarna i Hästhagslaget såg en björn som man släppte tre hundar på och lite senare kunde Johan Gumås skjuta björnen i Tunturiberget öster om Koppången. De första uppgifterna säger att björnen är mycket stor med en beräknad vikt på mellan 150 och 200 kilo.Rapportera till Jaktjournalen allt spännande från björnjakten. Har du bilder? E-posta dem till:holger.nilsson@jaktjournalen.se

AKTUELLT

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser