Framgångar för Ralph Perssons hundar

Ljusdal (JJ) Björnjägaren Ralph Persson har haft en framgångsrik jaktstart för sina plotthundar, både i Gävleborgs län och nu i Jämtlands län. Tre björnar har hittills skjutits för hundarna.

Ralph Persson har med sig sin kamrat Darrel Jonet från Iron River, USA som han köpt flera hundar av. De två senaste köpta hundarna Xena och RJ står också bakom den största björnen, en hanne på 211 kilo som Fredrik Ängh, Alfta sköt i lördags på Alfta södra jaktvårdsområde efter en spännande jakt med 4,5 timmars gångstånd.

Darrel Jonet, Ralph Persson och Fredrik Ängh med en björnhanne  på 211 kg. De två plotthundarna Xena och RJ (Ruger Junior) stod för  hundjobbet.
I går lyckades dessutom Fredrik Ängh skjuta ytterligare en björn för Ralphs hundar i Sörviken, Jämtland. Grannlagets hundar hade drivit över en björn på Ralphs jaktmark och därför fortsatte hans jaktlag jakten med egna RJ och Alabama.

– Vi visste att det var en stor björn men när det väl small i Fredriks pass var det en 95 kilos hona som låg där. Hundarna måste bytt björn på vägen, säger han.

– I dag ska hundarna få vila. De är rätt trötta efter ett par intensiva björnjaktsdagar.

Honan på 95 kilo som föll i Sörviken, Hammerdal kommun.
AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser