Fotbollssupportrar från Oslo provocerar – ”Skjut en bonde”

Nu kan supportrar till Vålerenga fotbollsklubb från Oslo köpa en t-shirt med budskapet "Rädda en varg - Skjut en bonde". En talesperson menar motivet ligger rätt i tiden med tanke på vargdebatten.

Det är supportererklubben Klanen som tryckt upp tröjorna. Provocerandet började redan för ett par år sedan. När Vålerenga spelade mot Elevrums fotbollslag 2014, mitt inne i norska vargzonen, hade supportrarna från Oslo med sig plakat med texten ”Rädda en varg – Skjut en bonde”.

Nu har budskapet hamnat på tröjor som finns att köpa på supporterklubbens hemsida. Där kan man som besökare också läsa följande text.

”På ett sätt förstår vi bönderna. Vi hade också blivit griniga om någon kom och åt våra sexleksaker”

–  Vi har tryckt upp t-shirten för att bredda vårt sortiment. Det finns mycket skumma grejer i butiken, men vi har jobbat lite extra den senaste tiden med att hitta nya motiv. Då är det naturligt till att gå tillbaka till det vi haft på tribunen tidigare. Timingen är bra med tanke på pågående vargdebatt, säger Erling Rostvåg, talesperson för supporterklubben till tidningen Nationen som också visar bild på tröjan.

 

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser