Fotbollssupportrar från Oslo provocerar – ”Skjut en bonde”

Nu kan supportrar till Vålerenga fotbollsklubb från Oslo köpa en t-shirt med budskapet "Rädda en varg - Skjut en bonde". En talesperson menar motivet ligger rätt i tiden med tanke på vargdebatten.

Det är supportererklubben Klanen som tryckt upp tröjorna. Provocerandet började redan för ett par år sedan. När Vålerenga spelade mot Elevrums fotbollslag 2014, mitt inne i norska vargzonen, hade supportrarna från Oslo med sig plakat med texten ”Rädda en varg – Skjut en bonde”.

Nu har budskapet hamnat på tröjor som finns att köpa på supporterklubbens hemsida. Där kan man som besökare också läsa följande text.

”På ett sätt förstår vi bönderna. Vi hade också blivit griniga om någon kom och åt våra sexleksaker”

–  Vi har tryckt upp t-shirten för att bredda vårt sortiment. Det finns mycket skumma grejer i butiken, men vi har jobbat lite extra den senaste tiden med att hitta nya motiv. Då är det naturligt till att gå tillbaka till det vi haft på tribunen tidigare. Timingen är bra med tanke på pågående vargdebatt, säger Erling Rostvåg, talesperson för supporterklubben till tidningen Nationen som också visar bild på tröjan.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sköt ko och tog ut foster

Jägaren ska ha skjutit på två kor. Den ena dog och den sprättade han upp och tog ut ett foster ur. Den andra kon skadesköts och fick avlivas.

Bröd i björnmage faktor vid utredning om jaktbrott

Med 300 björnbesiktningar under sin tid som naturbevakare har Hans Olov Hansson sett hur maginnehållet på fällda björnar skiftat med åren. – Nu för tiden är mycket vanligt med processad mat i magen. Men enligt miljöåklagare Åse Schoultz är brödet i magen på björnen "en faktor" vid utredning om jaktbrott.
ANNONS ▼

Annonser