Fotbollssupportrar från Oslo provocerar – ”Skjut en bonde”

Nu kan supportrar till Vålerenga fotbollsklubb från Oslo köpa en t-shirt med budskapet "Rädda en varg - Skjut en bonde". En talesperson menar motivet ligger rätt i tiden med tanke på vargdebatten.

Det är supportererklubben Klanen som tryckt upp tröjorna. Provocerandet började redan för ett par år sedan. När Vålerenga spelade mot Elevrums fotbollslag 2014, mitt inne i norska vargzonen, hade supportrarna från Oslo med sig plakat med texten ”Rädda en varg – Skjut en bonde”.

Nu har budskapet hamnat på tröjor som finns att köpa på supporterklubbens hemsida. Där kan man som besökare också läsa följande text.

”På ett sätt förstår vi bönderna. Vi hade också blivit griniga om någon kom och åt våra sexleksaker”

–  Vi har tryckt upp t-shirten för att bredda vårt sortiment. Det finns mycket skumma grejer i butiken, men vi har jobbat lite extra den senaste tiden med att hitta nya motiv. Då är det naturligt till att gå tillbaka till det vi haft på tribunen tidigare. Timingen är bra med tanke på pågående vargdebatt, säger Erling Rostvåg, talesperson för supporterklubben till tidningen Nationen som också visar bild på tröjan.

 

AKTUELLT

Rapport från Värmland inför Stövar-SM för rävhundar

I helgen avgörs Stövar-SM för rävhundar och ekipagen och arrangörsstaben samlas ikväll. Jaktjournalens webbradio fick en pratstund med tidningens utsände, Holger Nilsson, och ordföranden i Stövarklubben Värmland, Christer Andersson, om förutsättningarna.

Mustig och supergod älggryta

Att avnjuta en härlig älggryta efter en lyckad jaktdag kan vara det härligaste som finns. Vi jägare kan skatta oss lyckliga att ha det mest ekologiska och delikata köttet i frysen. Jaktjournalen kan dela med sig av ett riktigt härligt recept av älggryta som går hem hos både barn och vuxna. Ingredienser: 600 gram grytbitar

Blaser R8 Carbon Success – vi snackar extra allt!

Blaser har i sitt R8 system ett enormt utbud av kolvar, pipor och kalibrar. Man har under senare år lanserat nya modeller riktat mot kvinnliga jägare och skyttar. Dessa modeller, R8 Intuition-studsare och hagelbocken F 16 Intuition fungerar också väl för lite kortare manliga jägare. De senaste tillskotten i R8 familjen är en tumhålsstock i Carbonfiber och en pipa med inbyggd ljuddämpning. Den senare återkommer vi med en test så snart det går.

Bira – en sann norgehistoria

Vid injagning av skällande fågelhundar betonar många vikten av att de första fågeltagningarna blir rätt. Guri Malla´s Nob Bira vinnare av Skallkungtävlingen 2018 är ett exempel på motsatsen. Även om det går fel i början kan slutresultatet ändå bli perfekt.

Regeringen: Hundträning i vilthägn kan förbjudas

Regeringen flaggar för att det kan komma ett förbud mot jaktträning med hund på vilt i hägn. Men landsbygdsminister Jennie Nilssons politiskt sakkunnige, Janus Brandin, vill tona ned det hela. – Det är bara en notering regeringen gör, säger han till Jaktjournalen.

Annonser