Förvaltningsrätten stoppar inte lodjursjakten

Luleå (JJ) Lodjursjakten i det mellersta rovdjursförvaltningsområdet överklagades av både miljö- och jägarorganisationer men det ursprungliga beslutet kvarstår.

Förvaltningsrätten avslog samtliga överklaganden av lodjursjakten i mellersta Sverige. Foto: Istock

Förvaltningsrätten i Luleå har meddelat dom i sju mål som gäller licensjakt efter lodjur i Uppsala, Gävleborg, Dalarna, Västmanland, Örebro, Västra Götaland och Värmlands län.

Såväl naturskyddsföreningar som jägarförbund har överklagat vissa – och i ett fall samtliga – länsstyrelsers beslut.

Förvaltningsrätten har nu avslagit samtliga överklaganden. Det innebär att länsstyrelsernas beslut består och att licensjakt tillåts inom vissa särskilt angivna områden under perioden 1 mars 2017 – 31 mars 2017.

Rätten har bedömt att länsstyrelserna haft fog för sina beslut och att det saknas skäl att ändra eller upphäva något av de överklagade besluten.

Domarna kan komma att överklagas till Kammarrätten i Sundsvall rapporterar Sveriges domstolar i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser