Förvaltningsrätten stödjer beslut om skyddsjakt på varg

Sollefteå(JJ) Förvaltningsrätten stödjer Naturvårdsverkets beslut om skyddsjakt på Junselevargen, med hane. Beslutet fattades i går.

Det var i februari som Naturvårdsverket fattade beslutet. Naturvårdsorganisationer överklagade beslutet, bland annat eftersom man menade att det inte handlade om några allvarliga skador.  

Förvaltningsrätten har nu tagit beslut och går alltså på Naturvårdsverkets linje.
 – Jag är mycket förvånad. Jag kan inte tänka mig annat än att vi kommer att överklaga domen till Kammarrätten i Stockholm, säger Jakob Norstedt-Moberg, som med Svenska Rovdjursföreningen krävt ett stopp på jakten, till allehanda.se. 

Dock gick tiden för den beslutade skyddsjakten ut den 10 mars.
Det här rapporterar allehanda.se

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser