Förvaltningsrätten avslår överklagan

Hudiksvall(JJ) Förvaltningsrätten avslår en överklagan från ett dödsbo, gällande ett beslut från polisen om att lösa in skjutvapen i dödsboet.

Det handlar om tre vapen som dödsboet ville ha längre tid på sig för att kunna ordna en överlåtelse för. Man hänvisade både till en arvstvist och problem med regisstreringssystemet för vapenlicenser.

Polisen menar att de fattat rätt beslut och att handläggningstiden inte haft någon betydelse.
Förvaltningsrätten pekar på att vapnen ska överlåtas inom ett år, efter ett dödsfall, och att detta inte gjorts.
Det här rapporterar Hudiksvalls Tidning/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser