Förundersökning mot vargskytt läggs ned

HASSELFORS(JJ). Förundersökningen om ett misstänkt jaktbrott i Hasselfors läggs ned. Det var under licensjakten på varg som det sköts mot två vargar inom loppet av en timme, trots att det bara återstod en varg kvar att skjuta i Hasselforsreviret. Den jägare som då sköt ihjäl en varg misstänktes för grovt jaktbrott.

Jakten skulle avbrutits så fort den sista vargen fällts, men det sköts ändå mot två vargar. En varg blev först påskjuten och den försvann, den andra vargen dödades direkt en stund därefter. 

Den jägare som fällde vargen blev alltså misstänkt för grovt jaktbrott. Men nu har åklagaren beslutat att lägga ned förundersökningen.
– Man trodde att det bara fanns en varg i området. Därför trodde den misstänkte att det var den redan påskjutne vargen som han sköt mot. Man har ju en skyldighet att fullfölja själva avlivningen, så att säga, säger åklagare Aina Alhem till Karlskoga Kuriren.

Det rörde sig visserligen om en annan varg som fälldes, men åklagaren kan inte se att det handlar om uppsåt eller straffbar oaktsamhet från skyttens sida. Dessutom har jägarens berättelse styrkts av uppgifter från andra personer. 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser