Förundersökning mot vargskytt läggs ned

HASSELFORS(JJ). Förundersökningen om ett misstänkt jaktbrott i Hasselfors läggs ned. Det var under licensjakten på varg som det sköts mot två vargar inom loppet av en timme, trots att det bara återstod en varg kvar att skjuta i Hasselforsreviret. Den jägare som då sköt ihjäl en varg misstänktes för grovt jaktbrott.

Jakten skulle avbrutits så fort den sista vargen fällts, men det sköts ändå mot två vargar. En varg blev först påskjuten och den försvann, den andra vargen dödades direkt en stund därefter. 

Den jägare som fällde vargen blev alltså misstänkt för grovt jaktbrott. Men nu har åklagaren beslutat att lägga ned förundersökningen.
– Man trodde att det bara fanns en varg i området. Därför trodde den misstänkte att det var den redan påskjutne vargen som han sköt mot. Man har ju en skyldighet att fullfölja själva avlivningen, så att säga, säger åklagare Aina Alhem till Karlskoga Kuriren.

Det rörde sig visserligen om en annan varg som fälldes, men åklagaren kan inte se att det handlar om uppsåt eller straffbar oaktsamhet från skyttens sida. Dessutom har jägarens berättelse styrkts av uppgifter från andra personer. 

AKTUELLT

Annonser