Fortsatta tekniska problem med NatureIT

Östersund (JJ) De tekniska problemen med applikationen NatureIT är inte lösta av leverantören Cybercom. Detta gör att vi inte öppnar systemet i morgon torsdag då vi inte kan garantera att det kommer att fungera. I ett pressmeddelande skriver Länsstyrelsen att man beklagar detta.

Länsstyrelsen har de senaste dagarna haft täta kontakter med systemutvecklare och ledning på företaget i syfte att lösa problemen.  Trots detta har inte problemen lösts och nu ska företaget testköra systemet.    Länsstyrelsen väljer därför att inte öppna applikationen på torsdagen, vilket har varit vår förhoppning.   

– Vi beklagar att detta har hänt. Nu är det extra viktigt att systemet fungerar när det startar, så därför väljer vi att vänta ytterligare, säger Helena Eriksson, enhetschef på Naturvårdsenheten.   

Länsstyrelsen vill särskilt påpeka att de som lyckades köpa jakttillstånd på applikationen innan den stängde, och fått ett kvitto med ordernummer samt tillstånd, kommer att få behålla detta och jaga de bokade dagarna.   

Länsstyrelsen kommer att gå ut med mer information på hemsidan i morgon torsdag.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser