Fortsatta sabotage av jakttorn

Östersund (JJ) Återigen har jakttorn sågats ned i Jämtland. I fredags upptäckte jägare på Frösön att tre av jaktlagets torn sågats i småbitar.

Sabotagen mot jakttorn är allvarligt och kan äventyra säkerheten vid jakt. Carl-Johan Winblad har anmält sabotaget till polisen och sedan tidigare har ett tio-tal torn sågats ned i Östersundstrakten.

– Vi tillverkar ju jakttornen för att kunna bedriva säker jakt på en mark som används frekvent av allmänheten. Sådana här handlingar kommer ju aldrig att stoppa jakten i sig utan bara göra den mindre säker, säger Carl-Johan Winblad, till Östersunds-Posten.

– Om man inte förstår varför jakten behövs eller har synpunkter på hur vi bedriver den, så är det bättre att kontakta oss för diskussion än att göra såhär, säger han och hoppas att de tre nya brottsplatserna kan hjälpa polisen att ringa in den eller de som ligger bakom vågen av jakttornssabotage.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig om man sett något misstänkt.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser