Fortsatta loattacker i Boråsområdet

Borås (JJ) Snart har ett 100-tal får dödats av lodjur i skogarna runt Borås och dess kranskommuner. Nu har lodjuren även hittat in i hjorthägn.

Snart har ett 100-tal får dödats av lodjur i Boråsområdet. Foto: Privat.

Under lång tid har fårägarna i Boråstrakten drabbats av ständiga lodjursattacker. Men trots skyddsjakt har man inte lyckats fälla något av de lodjur som specialiserat sig på tamdjur.

Snart har lodjuren dödat nära 100 får i det aktuella området. I går besiktigades två dödade får i Dalsjöfors och i ett dovhjortshägn i Äspered har flera lodjursattacker inträffat de senaste veckorna.

Skyddsjakten fortsätter, men det råder barmark i området och när licensjakten startar den 1 mars blir spårsnö avgörande om man ska lyckas. Totalt är åtta lodjur tilldelade och licensområdet anses som ett av landets lodjurstätaste.

Läs mer om lodjurssituationen i nästa nummer av Jaktjournalen.

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser