Fortsatt utredning om järvjakt

Arjeplog (JJ) I april 2010 häktades två män på sannolika skäl misstänkta för grovt jaktbrott. Spåren tydde på att en järv förföljts och körts över. Där järvspåren slutade fanns också blod.

I november behandlade Luleå tingsrätt en begäran från männen om att beslaget av skotrarna skulle hävas. Tingsrätten nekade med förklaringen att det fanns blod från platsen från förföljelsen som kunde knytas till en av skotrarna. Dessutom hittades en järv, tidigt på sommaren i en sjö, och den har kunnat knytas till en av skotrarna.
Hovrätten gör bedömningen att terrängskotrarna som tagit i beslag skäligen kan antas har betydelse för utredning om brott och att det skäligen kan antas att skotrarna kan komma att förverkas.
Martin Lestander vid Arjeplogspolisen har handlagt det misstänkta jaktbrottet. Han väntar på provsvar från resterande undersökningar.
När de svaren kommer kan utredningen slutföras.Åtal skulle ha varit väckt senast den 14 januari 2011 men eftersom provsvaren dröjer kommer åklagare Christer B Jarlås vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål att begära förlängd tid för att väcka åtal, skriver Piteåtidningen.

AKTUELLT

Exceptionellt stora älgbetesskador i norr

Norrland (JJ) Myndigheten Skogsstyrelsen meddelar att statistiken från årets nu färdiga betesinventering är sammanställd. Resultatet visar områden Norrland med betesskador på tall, större än någonsin uppmätta.

Ny webb och app från Easyhunt

Kungsbacka (JJ) Easyhunt lanserar i dag, fredag, en ny webb och app som ersätter de gamla. Bland annat utlovas supersnabb karta med fastighetsgränser.

Annonser