Fortsatt stora betesskador på tall

Mellannorrland (JJ) Enligt Norrskog är betesskadorna på tall fortfarande oroväckande stora på flera håll i Mellannorrland, framför allt i västra Jämtland.

I stora delar av Mellannorrland ligger de färska skadorna på 6-14 procent av ungtallarna. Störst är skadorna i delar av Västra Jämtland där 23 procent av ungtallarna har färska skador. Räknar man in skador från tidigare år är 30-50 procent av ungtallarna älgbetade efter halva tiden i så kallad älgfarlig höjd.

– Efter 2013 års snövinter var skadorna oerhört höga överallt där det inventerades. Nu har vi haft två snälla vintrar på raken. Ändå är skadorna långt över vad som är rimligt. Det är illavarslande, säger Henrik Mårtensson, Skogschef på Persson Invest i ett pressmeddelande.

Betesskadorna har inventerats i Jämtland i älgförvaltningsområdena Strömsund -Sollefteå, Hammerdal -Ragunda, Västjämtland och Berg. I Västernorrland har områdena Älvarna och Örnsköldsvik  inventerats.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser