Fortsatt björnjakt i Västerbotten

Umeå (JJ) Den 16 september blev den fjortonde och sist tillåtna björnen påskjuten i Sorsele nedanför odlingsgränsen i Västerbotten.

Björnen försvann efter skottet och man har inte lyckats hitta den. Jägare med hund har sökt i flera timmar utan att hitta blodspår eller andra tecken på att björnen skulle vara skadad.

Enligt Margareta Sjögren, jakthandläggare på länsstyrelsen i Västerbotten innebär det att det åter är öppet att jaga nedanför odlingsgränsen.

Av länets 22 tilldelade björnar har 18 fällts. En återstår att skjuta nedanför odlingsgränsen och tre finns kvar på tilldelningen ovanför odlingsgränsen.

AKTUELLT

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Klövvilts-SM för beaglarna blev en succé

Ödeshög (JJ) Alla deltagande beaglar gick till pris och nio av elva startande hundar genomförde dubbla prisdrev. I går genomförde Svenska Beagleklubben för första gången någonsin klövvilts-SM, och det blev verkligen den succé klubben hoppats på.

Krönika: TV:s I rovdjurens spår – ”riktig göggelmögga”

Fagersta (JJ) Hos Sveriges Television ska medarbetarna vara opartiska. Det gäller dock inte rovdjur i allmänhet och varg i synnerhet. På bästa sändningstid serveras nu svenska folket superpartisk "göggelmögga-journalistik" när Anders Lundin åker runt I rovdjurens spår, skriver Jaktjournalens Mikael Moilanen i den här krönikan.

Annonser