Första vildsvinet fällt i Söderhamn

Söderhamn (JJ) Vildsvinen har kommit till Söderhamns kommun. En stor galt har skjutits i ett potatisland i Kyrkbyn. Det var det första vildsvinet någonsin att skjutas i kommunen.

På kort tid har vildsvin förstört fyra potatisland hos en bonde i Kyrkbyn.

– Det är beklagligt men kom inte som någon överraskning. I flera år har LRF pratat om att vildsvinen snart kommer hit upp och nu är det verklighet, säger Sven-Ulrich Ohlsson, ordförande för Lantbrukarnas riksförbund, LRF, i Söderhamn, till helahälsingland.se.

Fyra jägare satte sig på pass vid potatislanden och jägaren Mats Oremo fick syn på en galt som vägde 100 kilo som han kunde skjuta. Troligtvis finns det fler vildsvin i området. Jägarna tycker sig ha sett mindre spår som tyder på att det finns kultingar i området.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser