Första gråhundsmästerskapet arrangeras i helgen

Lycksele (JJ) I morgon arrangerar Svenska Gråhundsklubben sitt första rasmästerskap. Åtta hundar från Sverige och en från vardera Finland och Norge kommer att göra upp om den prestigefyllda titeln i skogarna utanför Lycksele.

I kväll fredag klockan 18.00 lottas hundar, domare och provmarker. I morgon klockan 07.00 släpps hundarna och intresserade kan följa mästerskapet i direktsändning via gråhundklubbens hemsida eller via Tracker .se.Vid 19-tiden på lördagkväll planeras prisutdelning och då offentliggörs också resultatlistan.

Följande hundar deltar:

Vackerlidens Ivar, ägare Donald Engström, Norrfjärden.

Atle, ägare Michael Johansson, Lycksele.

Rävas HAOO Ari, ägare Pär Frank, Hudiksvall.

Koiravuoren Agda, ägare Nils Jonsson, Stugun.

Högvaktens Tarzan, ägare Erik o Charlotte Brodén, Sundborn.

Kolhagens Lirva, ägare Lars-Erik Backlund, Svärdsjö.

Böjeryds Akilles, ägare Christian Johansson, Broaryd.

Örnhallas Dimma, ägare Jan Arvidsson, Lidhult.

Gustav, ägare Tom Vala, Kviteseid, Norge.

Karpaasin Saara, ägare Erkki Anttila, Finland.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Annonser