Första domstolsdagen i jakthärvan

Luleå (JJ) I dag inleddes förhandlingarna i Luleå tingsrätt mot de fem män som står åtalade för bland annat illegal rovdjursjakt i Norrbotten.

De fem männen mellan 37 och 73 år står åtalade för flera brott – grovt jaktbrott, grovt vapenbrott, jakthäleri och anstiftan till grovt jaktbrott. I bevisningen har åklagaren bland annat filmer, gps spår, sms foton att tillgå. Men de åtalades advokater anser ändå bevisningen som bristfällig och tror på friande domar.

I dag blev bland annat den 37-årige man som misstänks ha tjuvjagat och dödat en järv förhörd av åklagaren. Norrbottens-Kuriren skriver att mannen nekade till anklagelserna om att ha dödat järven. Mannen uppger att han släppt sin hundvalp på ett järvspår för att spårträna. Han upptäckte sedan när han återfann hunden att järven var död.

Även den jägare som tipsade om järvspåret förhördes av åklagare men ville inte ge någon förklaring till de kommentar kring händelsen som finns inspelade från telefonsamtal.

Säkerheten kring rättegången är höjd även om det inte förkommit några hot. Säkerhetschefen på tingsrätten menar att den alltid höjs när det förväntas komma mycket folk.

Rättegången mot de fem männen förväntas pågå i fyra dagar.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

300 sidor gratis jakt- och fiskereportage!

Nu släpps resebegränsningarna inom landet och för att fira det bjuder vi på 300 sidor Jakt- och fiskereportage – gratis! Här hittar du läsning från tidningarna Jaktjournalen, Fiskejournalen, Jaktmarker & Fiskevatten och Allt om Flugfiske.
ANNONS ▼