Första björnen för Robert Edelbros plotthund

Robert Edelbro, Harads sköt den första björnen efter sin nyligen importerad plotthund Train och Johan Öhman och Jimmy Mårtenssons tik Zoie. Södra Bredåkers (JJ) Efter ett långt spårarbete och ett kort drev sköt Robert Edelbro en björn efter sin nyimporterade plotthund Train och Jimmy Mårtensson och Johan Öhmans tik Zoie.

Johan Öhman jagade i mitten av september en vecka på Johans gamla hemmamarker på Södra Bredåkers viltvårdsområde tillsammans med Jimmie Mårtensson. På väg till arbetet på morgonen fick Johans pappa L-G Öhman syn på en björn som gick över vägen.

Efter att ha löst gästkort på området kunde Johan, Jimmie och renägaren Robert Edelbro släppa två hundar på spåret.  Jaktledaren Peder Hedman ansvarade för jakten och kontaktade grannlagen.

Johan berättar för Jaktjournalen att det var en upplevelse att åter få jaga på sina hemmamarker och att spårningen vid ett tillfälle gick över föräldrarnas skogsskifte. Två timmar efter att björnen var synlig vid vägen hade den hunnit simma tre gånger och gått drygt tre kilometer.

När upptaget till sist kom gick allt väldigt fort. Jimmy såg en skymt av björnen i en ungskog, men kunde inte skjuta. Efter ett kortare drev kunde Robert Edelbro fälla björnen med unghundarna bara tio meter bakom björnen. Björnhanen vägde 50 kilo.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Älgjaktsvinnarna klara

Kungsbacka (JJ) Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser till tidningens älgjakt i Ströms Vattudal. Som vanligt är intresset mycket stort. Och de lyckliga vinnarna är…

Annonser