Försökte smuggla 360 kilos älg

Verdal (JJ) Två norska älgjägare som varit på jakt i Sverige försökte smuggla en rejäl älg över gränsen till Norge men misslyckades.

Det var i förra veckan som tulltjänstemän stoppade en bil mellan svenska gränsen och Verdal i Norge. I den täckta släpkärran återfanns inte den lilla skogsmaskin som ägaren uppgav. I stället låg det en älg på 360 kilo där.

De två norska jägarna hade varit i Sverige och jagat älg. När de for väster ut hem över gränsen åkte de i två bilar så att den första kunde hålla utkik efter tulltjänstemän, eftersom de inte hade lust att betala moms för sin last.

En tulltjänsteman fattade dock misstanke, stannade bilen en bit i Norge och gjorde där upptäckten. Nu har älgen beslagtagits och ska gå till destruktion. Jägarna riskerar också böter, rapporterar SVT Jämtlandsnytt.

 

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser